Dolar 34,2416
Euro 37,0174
Altın 3.021,07
BİST 8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 18°C

    Her Şey Dahil Diyet Listesi

    Her Şey Dahil Diyet Listesi
    31/10/2020 16:51
    234
    A+
    A-

    Her Şey Dahil Diyet Listesi

    Diyet, çoğu insanın kilo verme aşamasında başvurduğu bir yöntemdir. Ancak birçok diyet türü vardır. Kişiye göre ve vücut şekline göre değişiklik gösterebilirler. Bu nedenle kişinin kendi metabolizmasına ve hayat tarzına göre bir diyet seçmesi çok önemlidir.

    Alkali Diyeti

    Kahvaltı ve öğle yemeğinde istenilen her şeyin yenilebildiği bu diyette vücudun ph dengesi sağlanıyor. Bu diyette protein tamamen hayatınızdan çıkarılır ve taze meyve ve sebzeler önem kazanır. Aynı zamanda yumru köklü besinlerde tercih edilir. Ancak protein ile beslenmek asit yüklemesi olduğu için beslenmenin hiçbir bölümünde tercih edilmez.

    Detoks Diyeti

    Bu diyet türünde vücuttaki yağları yakmaya ve toksinleri atmaya yönelik beslenme biçimi benimsenir. Beslenmenin yanı sıra spor oldukça büyük bir öneme sahiptir. günlük en az 2 litre su içmek bu diyetin olmazsa olmazıdır. Bu diyette 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere toplamda 6 öğün vardır. Meyveler ile şeker ihtiyacı karşılanmalıdır. Günlük toplam 6 meyve yenmelidir.

    Yumurta Diyeti

    Bu diyet oldukça fazla kilo verdiren bir yöntemdir. Yaklaşık olarak 7-15 kilo arası kilo verdirir. Ancak kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin doktor kontrolünde yapması oldukça fazla önem taşır. Bu diyette yüksek protein içeren besinler tercih edilir ve tabi ki yumurta. Ancak bu diyette önemli nokta 5 gün uygulanıp 2 gün mola verip geri devam etmektir.

    Lahana Diyeti

    Lahana diyeti yanlıca bir hafta süren bir diyettir. Toplamda 7 günlük süreçte oldukça fazla yağ yakımı sağlanır. 7 gün yapılan diyetten sonra mutlaka 15 gün ara verilmelidir. Bu diyette lahana ile beslenme hakimdir.

    İsveç Diyeti

    Bu diyetin en bilinen özelliği 13 günde 7-10 kilo arası kilo verdirmesidir. Ancak bu diyette kesin olarak uygulanması gereken bazı kurlar vardır. Bu kurallar belli miktarda kahve ve gazlı içeceğin üstünde tüketmemek ve diyeti 13 günden daha fazla yapmamak ancak 6 günden öncede bırakmamak şeklindedir.

    Intermıttent Fastıng Diyeti

    Bu diyet türü aralıklı oruç olarak da bilinmektedir. Bu diyet türünde yediğiniz yiyecekler kısıtlanmaz ancak belli zaman aralıkları mutlaka vardır. Bu nedenle diyet yerine beslenme düzeni oluşturmak şeklinde de düşünülebilir. Bu yöntem oldukça başarılıdır ve diğer yöntemlere göre daha fazla kilo verimini sağladığı gözlemlenmiştir. Yaklaşık olarak 3- 24 hafta arasında vücuttaki %3 – %8 oranında kilo kaybına yardımcı olur.

    Atkıns Diyeti

    Diyetler arasında oldukça bilinen bir yöntemdir. Düşük karbonhidrat alımı sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. Karbonhidrat tüketimi olmadığında istenilen miktarda protein ve yağ tüketilse bile kilo verebileceğinizi savunan bir diyet çeşididir. Atkins diyeti 4 aşamadan oluşur. İlk iki hafta 20 gram karbonhidrat tüketilebilir.