Dolar 34,1770
Euro 37,0176
Altın 3.028,01
BİST 8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Açık
Ankara
16°C
Açık
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 16°C

    Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

    Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?
    31/10/2020 17:46
    172
    A+
    A-

    Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

    Birçok kişinin başına gelmiş olaylar arasında ofiste ya da okulda kıyafetlerimizin üzerinde oluşan mürekkep lekeleri bulunmaktadır. Günlük yaşantımızda cebimize akan mürekkep gibi birçok aksilikler bulunmaktadır. Bundan dolayı gündemimiz de bulunan sorular arasında mürekkep lekesi nasıl çıkar? Sorusu bulunmaktadır. Akıllara gelen bu sorunun cevabını sizlere yardımcı olabilecek önemli unsurlarından bahsetmek isteriz.

    Mürekkep Lekesini Çıkarmak İçin Alınması Gereken Önlemler

    • Mürekkep lekesi oluşmasıyla birlikte anında müdahale etmeniz önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Unutmamanız gerekiyor ki mürekkep lekesi ıslak olduğunda müdahale etmeniz sizin için daha avantajlı sonuçlar doğuracaktır. Mürekkep lekesini fark ettiğiniz anda müdahale ederek temiz ve kuru bez yardımı ile kurulmanız gerekir.
    • Mürekkep lekesini sıcak suya sokmamanız gerekmektedir. Aksi durumda lekenin yayılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle lekeyi kuru bir bez ya da peçete yardımı ile kurulayarak yayılmasını önleyebilirsiniz. Ancak lekeyi ovalamamanız önerilmektedir.
    • Sonrasında ise kumaşın cinsine göre yıkama yöntemlerini uygulamanız gerekecektir. Unutulmamalıdır ki kumaşı uygun bir yöntem ile yıkamak çok önemli olmaktadır.
    • Mürekkep lekesi çıkmadığı takdir de kurulama işlemini geçmemeniz gerekecektir. Sıcak, lekenin kumaşın üzerine daha çok yerleşmesine sebep olacağını unutmamanız gerekir.

    Mürekkep lekesi nasıl çıkar? Sorusuna sizler için daha yararlı bilgiler vermek isteriz. Gün içerisinde kullanılan kalem ya da su bazlı mürekkepler aslında çok rahat bir şekilde çıkarma işleminin olduğunu biliyor muydunuz? Önemli unsurlar arasında kaliteli bir deterjan ve ılık su bulunmaktadır. Bu ikisini kullanarak mürekkep lekelerini çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz. Ancak daha inatçı lekeler için çamaşır makinasında öncelikle ön yıkama yapabilir, kaliteli ve etkili bir deterjan kullanabilirsiniz.

    Mürekkep Lekesi Çıkarma Tüyoları

    1. Mürekkep lekesi nasıl çıkar? Sorusunun en önemli cevapları arasında lekeyi dağıtmadan temiz bir bez yardımı ile kurulamak bulunmaktadır. Ancak unutmamalısınız ki ıslak mürekkep lekesini silmemeli ve fırçalamamalısınız. Böylelikle lekenin dağılmasını engelleyebilirsiniz.
    2. Su bazlı leke çıkarıcı kullanarak da mürekkep lekesini çıkarabilirsiniz. Leke çıkarıcıyı kullanırken lekenin üzerine sıkın ve 10 dakika beklettikten sonra ürünün kullanma talimatlarını yerine getirin.
    3. Leke çıkarıcıyı kullandıktan sonra kuru bir bez ile tekrardan kurulamanız gerekecektir. Böylelikle lekenin azaldığını fark edeceksiniz. Böylelikle artık ön yıkama yapabilirsiniz.
    4. Mürekkep lekesi olan kıyafetinizi tek başına çamaşır makinasına koymanız gerekecektir. Normal yıkama derecesinde ve kumaşa uygun deterjan ile kıyafetlerinizi yıkayabilirsiniz.
    5. Kıyafetiniz kurumadan önce mürekkep lekesinin çıktığından emin olmanız gerekecektir. Eğer aksi takdir de mürekkep lekesi çıkmadıysa aynı işlemleri tekrarlamanız gerekir.

    Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

    Sorusunun cevaplarını uyguladığınız halde mürekkep lekesi hala çıkmadıysa panik yapmanız gerek yoktur. Mürekkep lekesi bu durumda su bazlı değil yağ bazlı olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak yağ bazlı mürekkep lekesinin, su bazlı mürekkep lekesine oranla daha zor çıkacağını bilmeniz gerekmektedir. Ancak tabii ki de imkânsız olmamaktadır. Bundan dolayı inatçı lekelere ve bu tip kalıcı lekeler için mutlaka leke çıkarıcı ürünü kullanmanız önerilmektedir.

    ETİKETLER: