Dolar 34,2385
Euro 37,0141
Altın 3.023,62
BİST 8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Açık
Ankara
16°C
Açık
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 16°C

    Saçlarınızı Şekillendirmenin 5 Farklı Yolu

    Saçlarınızı Şekillendirmenin 5 Farklı Yolu
    31/10/2020 17:54
    350
    A+
    A-

    Saçlarınızı Şekillendirmenin 5 Farklı Yolu

    Saç şekillendirmek hem erkek hem de kadınlar için oldukça güç bir işlemdir. Genel olarak duştan sonra saçların birbirine girmesi ve ıslak olması saç şekillendirmeyi çok daha zorlaştırıyor. Özellikle acil bir şekilde bir davete ya da etkinliğe gidilecekse bu saç şekillendirmesi daha da stresli bir hale bürünüyor. Ancak doğru teknik ve malzeme ile saçları şekillendirmek aslında çok kolay. Sadece saç şekillendirme için püf noktaları ve uygulamalarını bilmek gün içerisinde dağınık olan saçları toparlayabilecektir. Evinde yeterli malzeme ve aleti olmayan kişiler bile bu tekniklerle birlikte saçlarını kısa sürede istediği hale getirebilecektir.

    Duştan Sonra Bakım Kremi Kullanmak

    Duştan sonra zaten şampuan ile yağı alınmış duru saçlar birbirine karışmış halde olacaktır. Bu saçlar için de en mantıklı çözüm hızlı bakım sağlayan ürünlerdir. Duştan çıktıktan sonra saçlara uygulanacak onarıcı bakım ürünleri bekleme süresine de çözüm olacaktır. Direkt olarak etkisini gösteren bu bakım kremleri sayesinde saçları daha kolay bir şekilde şekillendirebileceksiniz. Bu yöntem ise sadece kadınlar için değil erkekler için de geçerlidir. Saç bakım ürünleri genel anlamda unisex yani her cins tarafından kullanılabildiği için herhangi bir marketten saç bakım ürünü temin edebilirsiniz.

    Banyodan Sonra Hızlı Saç Taramak

    Banyodan sonra zaten birbirine karışmış olan saçlar çok zor bir şekilde şekil alıyor. Buna çözüm olarak da direkt olarak banyodan sonra normalden daha hızlı şekilde saç taramak hem şekil alması açısından hem de kırılmaları önlemek açısından oldukça faydalı olacaktır. Bu saç tarama işlemi öncesinde de sıvı saç bakım spreylerini kullanmak büyük önem taşıyor. Herhangi bir markanın sıvı saç bakım spreyini temin edebilirsiniz. Fakat daha güvenilir ve tavsiye edilen ürünlere yönelmeniz saç sağlığınız açısından daha iyi olacaktır. Bütçeye uygun şekilde alabildiğiniz bu ürünleri uzun bir süre kullanabilirsiniz.

    Profesyonel Saç Kurutma Makinesi Kullanın

    Profesyonel saç kurutma makineleri diğer makinelere göre çok daha yüksek bir güce sahip olduğundan dolayı saçlarda elektriklenme yapmadan hızlı bir şekilde kurutma sağlıyor diyebiliriz. Bu makineler ise normal günlük kullanılan makinelerden biraz daha yüksek fiyata sahip olabilirler. Ancak bir defa alındıktan sonra yıllarca kullanılabildiğinden dolayı alınması tavsiye ediliyor. Özellikle kısa sürede saçlarını şekillendirmek isteyen kişiler için birebir çözümdür. Bu makineler herhangi bir davete hazırlanırken ya da etkinliğe giderken pratik şekilde kullanılabilir.

    Saç Kuruturken Fırçanın Önemi

    Banyodan sonra saçların yüzde seksenini kuruttuktan sonra fırça kullanımı tam bu noktada büyük önem arz ediyor. Eğer saçın her kısmına fön fırçası ile şekil verilmek istenirse bu normalden daha uzun sürebilir. Dolayısıyla saçın belirli bir kısmını fön fırçasıyla şekilde verdikten sonra kalan kısımlara da yuvarlak bir fırça ile şekil vermek zamandan tasarruf sağlayacaktır. Çok daha kısa sürede saçlar şekillenecektir. Fön çeker gibi yuvarlak fırçayı kullanarak kurutma işlemine devam edilebilir. Böylelikle hem kurutma işlemi hem de şekillendirme işlemi aynı anda gerçekleşerek bütün işlemler bir arada sonlanır.

    Fön Makinesini Doğru Kullanın

    Pek çok kişi fön makinesini yanlış şekilde kullanıyor. Gelişigüzel bir şekilde kullanılan bu fön makineleri de istenen saç şekillendirmesini gerçekleştiremiyor. Fakat bu noktada fön makinesini hava akımını çabuklaştıracak şekilde yukarıdan aşağı doğru kullanmak saç şekillendirmesini daha iyi şekilde sağlayacaktır. Fön makinesini kullanırken de saçtan birkaç santim uzak durması gerektiğini de unutmamak gerekiyor. Böylelikle yukarıdan aşağıya doğru makineyi kullanarak saçlar daha sağlıklı olarak şekillendirilebilir.